Sinds 1920, een echte voetbalclub

Logo KNVB bekerEilermark in de beker

Onze zondag 1 begon op zaterdag 31 augustus met een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen het zaterdagteam van Quick '20 dat uitkomt in de 2e klasse: 1-1. Adnan Meziani scoorde de enige treffer voor Eilermark. Ook in de tweede bekerwedstrijd op zondag 8 september was er een gelijkspel. Thuis tegen 1e klasser Rigtersbleek was er uiteindelijk een 3-3 remise. Na een  snelle 0-2 achterstand verkleinde Jorn Bron deze nog voor de rust tot 1-2. Na de rust was Rigtersbleek opnieuw nauwkeuriger in de afwerking en scoorde de 3-1. Eilermark gaf echter niet op en had ook voldoende kansen. De 2-3 kwam van Julio Vargas Galvan en Yannik de Vries maakte de terechte gelijkmaker: 3-3. Vervolgens op zondag 15 september was 2e klasser VIOD uit Doetinchem te gast bij Eilermark, een 2-3 nederlaag betekende het einde van het bekeravontuur voor dit seioen. Voor Eilermark scoorden Reangelo Nicolaas en Adnan Meziani. Rigtersbleek bekert door als poulewinnaar.

Ons nieuwe zaterdag 1 speelde zijn debuutwedstrijd op zaterdag 31 augustus voor de beker voor een talrijk opgekomen publiek, in de grensderby tegen het eveneens vernieuwde Sportlust Glanerbrug dat vorig jaar nog als zondagteam speelde. Het Eilermark team bestond voor een groot deel uit spelers van het zaterdagteam van Sportlust van vorig seizoen die de overstap naar onze club gemaakt hebben dus een flinke kruisbestuiving hierbij. Eilermark startte furieus en kwam via twee goedgenomen vrije trappen zowaar op een 2-0 voorsprong binnen een half uur. Kenneth Cooper en  Remco Roolvink verschalkten de keeper van Sportlust. Echter nam Sportlust hierna de regie in de wedstrijd over en aan de hand van de ervaren spitsen Desmond Holtman en Boy strijker werdt deze voorsprong omgebogen in een 2-4 achterstand waarmee een stunt uitbleef. Ook in de tweede bekerwedstrijd op zaterdag 7 september kon er nog geen overwinning behaald worden, in de uitwedstrijd tegen 3e klasser AJC '96 uit Losser werd het uiteindelijk 3-1 voor de Lossernaren. Het enige doelpunt voor Eilermark werdt gescoord vanaf 11 meter door Dailey Jongedijk. Helaas ging de derde poulewedstrijd niet door, BZSV Blauwwitters uit Borne trok zich terug uit de beker waardoor het bekertoernooi ook voor de zaterdag 1 na twee wedstrijden afgelopen was. AJC '96 bekert op doelsaldo door als poulewinnaar.

De dames deden het goed en middels 3 klinkende overwinningen zonder één tegendoelpunt plaatsten ze zich probleemloos voor de volgende ronde. Thuis tegen ATC '65 (1-0), uit bij Avanti W. (0-3) en thuis tegen FC Berghuizen VR2 (6-0) was het team van Judith Bos te sterk voor de tegenstanders.

 

Facebook